Lofoten med Trollfjorden

2 augusti 2019 - 7 dagar

Följ med till det saltstänkta Lofoten med många underbara naturscenerier. Här finns djupa fjordar, vackra fjäll och ljusa kvällar. Under resan till Lofoten färdas vi omväxlande vid öppet hav, djupa dalar och höga berg i gudomligt vacker natur. Lofoten har idylliska fiskelägen, ett mycket rikt fågelliv och är ett omtyckt turistmål. Under resan upplever du Lofoten som ett sagoland. Ett land med dramatiska svarta fjäll som stupar rakt ner i havet. Fjordar, sund och formationer som ger en vidunderlig känsla av människans litenhet. Detta landskap är sagolikt vackert med frodig grönska.

Reseschema

Avresa från Stockholm kl. 7.30, Uppsala kl. 8.30

Fredag. Färden går norrut och lunch serveras på Södra Berget i Sundsvall. Färden går vidare längs Höga Kusten, förbi Örnsköldsvik och Umeå. Vid ankomst till Skellefteå och Quality Hotel Skellefteå tilldelas våra rum och en sen middag serveras. 

Lördag. Efter frukost väntar en dag av intryck då vi åker genom Lappland, Sveriges sista vildmark. Under dagen ges möjlighet till lunch och sedan går färden längs Torne Träsk och Abisko nationalpark. Efter en lång dag med vackra synintryck väntar övernattning och gemensam sen middag på Björkliden Fjällby.

Söndag. Frukost dukas fram och därefter bär det av över Riksgränsen till Norge. Vi stannar till i Evenskjer där lunch serveras. Nu väntar en dag med fantastiska naturscenerier med majestätiska berg, kristallklara vatten och vita stränder på vår väg till Lofoten. Inte att förglömma är det speciella ljus som råder i öriket, ett ljus som fått många resenärer att återkomma till Lofoten. Till Lofoten kommer också konstnärer från hela världen, fascinerade av de härliga färgerna i den unika naturen. Framme i Svolvaer tilldelas våra rum och middag dukas fram på Thon Hotel Lofoten. 

Måndag. Efter frukost möter vi vår lokalguide som tar hand om oss hela dagen. Vi åker runt fjordar och längs vita stränder och bakom varje kurva ser vi nya vyer, den ena vackrare än den andra. Vi kommer till Sakrisö och resan fortsätter förbi Reine, som kallas konstnärernas paradis. Beroende på vädret åker vi kanske vidare till Å. Här slutar allmän väg och vi tar en promenad ner till havsranden eller till den gamla fiskebyn. Vi får med oss matsäckspaket från hotellet som vi äter under dagen. Till kvällen väntar en tre timmars kryssning i Trollfjorden, en av de mest spektakulära båtturer i världen! Middag ombord bestående av Fisksoppa.

Tisdag. Efter en tidig frukost lämnar vi Lofoten och nu väntar en två timmars färjefärd från Svolvaer till Skutvik, vidare med buss på norska fastlandet till Sverige. Middag och övernattning på Tärnaby Fjällhotell.

Onsdag. Efter frukost besöker vi Trolltrumman som grundades 1958 av makarna Kajsa och Edvin Norberg. Till en början var Trolltrumman i första hand namnet på den tennsmedja paret startade. Sortimentet utökades snart med slöjd från ortens duktiga hantverkare och unga sameslöjdare. De blev stilbildande i sin strävan att utveckla den traditionella slöjden till modernt konsthantverk. Färden går vidare och lunch serveras. Middag och övernattning på First Hotel Kramm.

Torsdag. En tidig frukost dukas fram och vi beger oss söderut till Murberget, Västernorrlands museum där vi möter utställningar om historia, slöjd och sägner från dåtid till modern tid. Vi fortsätter sedan till det genuina fiskeläget Mellanfjärden. Här serveras lunch på Restaurang Sjömärket.

Åter i Stockholm omkring klockan 19.

Lunch ingår ej dag 2 och 5.

OBS! Ta med giltigt pass.

Länk till Google Maps för färdrutt

2 augusti 2019 - 7 dagar

2-bäddsrum: 11 990 kr/person

Enkelrumstillägg: 250 kr/natt

Lunch ingår ej dag 2 och 5.

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

 

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.