Österlen i Äppeltid

4 oktober 2019 - 3 dagar

Österlen är så starkt förknippat med äpplen, fantastiska vyer över böljande landskap och havet som aldrig är långt borta. Turen till Österlen går av stapeln en vecka efter avtäckningen av äppeltavlan – då är den fortfarande lika vacker, men vi slipper trängas. Äppeltavlan är ett storslaget konstverk som har skapats av 35 000 äpplen. Vi besöker Kiviks musteri och har möjlighet att handla av deras stora utbud av smakrika produkter och de flesta är naturligtvis gjorda av äpplen. I idyllen Ystad tar vi en promenad i Kurt Wallanders fotspår. Vi bor i hjärtat av Österlen i Simrishamn på charmiga hotell Svea som ligger med vacker utsikt över havet.

Reseschema

Avresa från Stockholm kl. 8.30, Södertälje kl. 9

Fredag. Färden går söderut och vid Stavsjö stannar vi för en bensträckare med möjlighet till kaffe (ingår ej i resans pris). Lunch serveras i Ödeshög och vi fortsätter längs Vätterns glittrande vatten. Vid Ljungbystopp gör vi en kortare rast. Resan fortsätter genom Småland och vidare till Österlen. Vi slås av de vackra vyerna och det böljande landskapet vid Brösarps Backar. Middag och övernattning i två nätter på berömda Hotell Svea i Simrishamn. 

Lördag. Efter frukost beger vi oss till Glemmingebro.Här ligger Olof Viktors bageri i en kringbyggd Skånegård med murgröna som klättrar längs väggarna. Vi stannar till och de som vill kan handla hembakat knäckebröd, marmelader som är kokta på gården och mycket annat. Sedan beger vi oss till Österlens kryddor. På fälten kring gården odlas alla de kryddor som förädlas av dem själva och som sedan får fylla hyllorna i gårdsbutiken. Här serveras vår lunch som naturligtvis inspirerats av skörden från de egna odlingarna. Vi kommer till Ystad, här ges tid att på egen hand strosa lite och uppleva den charmiga småstaden med sina korsvirkeshus och smala kullerstensgator. Färden fortsätter till fiskeläget Kåseberga och där tronar Sveriges största bevarade skeppssättning, Ales stenar. Om vädret tillåter tar de som vill en promenad upp och det är värt mödan – utsikten är fantastisk! Vi åker tillbaka till Simrishamn längs med kusten genom de små fiskelägena Brantevik och Skillinge. Middag på hotellet.

Söndag. Efter hotellets rikliga frukostbuffé åker vi till Kivik musteri, där har vi möjlighet att handla med oss hem av olika produkter, allt från olika typer av must, cider, marmelader, chutneys och mycket annat. Här ser vi även den berömda Äppeltavlan som skapas av äpplen varje år av konstnärer. Resan går vidare längs Blekingekusten och en sen lunch serveras.

Åter i Stockholm omkring klockan 20.30.

4 oktober 2019 - 3 dagar

2-bäddsrum: 4 990 kr/person

Enkelrumstillägg: 250 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

 

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.