Franska Rivieran med Nice, Antibes, Cannes och Monaco

1 september 2019 - 5 dagar

Följ med till Franska Rivieran och njut av det härliga klimatet. Vi bor i Nice på mycket centralt beläget hotell och gör utflykter i omgivningarna till de berömda orterna som ligger som ett pärlband längs Medelhavets Azurblå vatten!

Reseschema

Söndag. För er som väljer att boka busstransfer startar resan på resebyrån. Vi flyger direkt från Arlanda med Norwegian till Nice, flygtid ca tre timmar. Vår buss tar oss till Vingården Chateau de Crémat för vinprovning och lättare tilltugg. Man kan inte nämna Gastronomie Niçoise utan att nämna viner. Vingårdarna på sluttningarna i Nice ger enastående viner vars rykte sträcker sig bortom nationella gränser: Le Vin de Bellet, rött, vitt och rosé. Den årliga produktionen med traditionella tillverkningsmetoder är cirka 50 000 flaskor per år.

Vi fortsätter med bussen till Chagallmuseet som byggdes på 1960-talet. Den ryskfödde konstnären Marc Chagall hade skänkt 17 stora dukar åt franska staten och man beslöt att bygga ett modernt museum med många öppna ljusa ytor. Dukarna är museets stora dragplåster, men även tavlor med teman som kärlek mellan man och kvinna. Under eftermiddagen kommer vi till vårt hotell som har ett extremt bra läge, nära strandpromenaden och Gamla stan. Till kvällen samlas vi för promenad till den gemensamma middagen på en närbelägen restaurang.

Vingården Chateau och Chagallmuseet

Måndag. Efter frukost gäller det att ta promenadvänliga skor för idag följer de som vill med på en ca tre kilometer lång promenad längs havet och in i Gamla Stans gränder. På Florian ser vi tillverkningen och kanske handlar med oss något av traktens traditionella konfekt, kanderade blommor och frukter! Eftermiddagen är fri, varför inte njuta av solens strålar vid stranden? Gemensam middag på närbelägen restaurang.

Den 7km långa strandpromenaden i Nice och de mysiga gatorna i Gamla Stan

Tisdag. Bussen åker till den medeltida byn Eze med sitt fantastiska läge på klippkanten mot Medelhavet. De som vill följer med upp på toppen till den exotiska kaktusträdgården. Härifrån har man fantastisk utsikt över havet och kusten. Vi åker vidare den korta biten till parfymfabriken Fragonard där en guide tar oss med på en tur genom tillverkningen och naturligtvis ges tillfälle att handla med sig av flärden! Nu väntar ett besök i Monaco, här ges tid till lunch och upptäcktsfärder. Se det berömda casinot och strosa ned till hamnen, kanske fortsätta upp på Grimaldiklippan med slottet och Oceanografiska museet? Återresa från Monaco klockan 18. Idag ingår varken lunch eller middag. 

Besök i perfymfabriken Fragonard och vidare till Monaco över dagen

Onsdag. Efter frukost har du hela dagen att njuta av strandliv, shopping eller ta del av kulturutbudet. Varför inte bara slå sig ned på någon av de berömda blå stolarna och se på folklivet? Till kvällen samlas vi åter igen för gemensam middag på vår restaurang.  

Torsdag. Efter frukost går bussen till Cannes, känd för sin årliga filmfestival! Här står Ferraris och andra flärdfulla bilar på rad. Tid ges för egna strövtåg och sedan väntar gemensam lunch bestående av Sallad Nicoise inklusive ett glas vin/öl/läsk. Färden går vidare till Antibes där vi strosar i de mysiga gränderna och fascineras av lyxiga yachts! Klockan 18 återsamlas vi för att åka med bussen till flygplatsen för hemresa till Arlanda. Vidare färd till resebyrån för er som har bokat busstransfer.
OBS! Ta med giltigt pass.

 

1 september 2019 - 5 dagar

2-bäddsrum: 9 990 kr/person

Enkelrumstillägg: 500 kr/natt

Om busstransfer resebyrån-Arlanda önskas tillkommer 150kr. OBS ange detta i bokning!

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

 

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.