VästgötaPåsk med tranor vid Hornborgajsön

10 april - 3 dagar

10 april – 3 dagar, avresa från Uppsala kl. 8.15, Stockholm kl. 9.30, Södertälje kl. 10

Välkommen till en påskhelg högt ovanför vardagen! Uppe på Billingehus med milsvid utsikt över Västgötaslätten firar vi påsk med god mat i trevligt sällskap.
SPA-avdelningen håller öppet i påskhelgen för den som vill unna sig lite extra och vi gör utflykter i omgivningarna.

Reseschema

Långfredag. Bussen tar oss till Västergötland och lunch serveras. Sedan välkomnas vi till en av Sveriges äldsta industriella platser. En spännandebruksmiljö med en 600 år lång historia. En guide visar oss bruksjärnväg, historiska byggnader med smedja, gjuteri och träsliperi för tillverkning av pappersmassa. Sedan har vi inte långt kvar till Skövde och Hotell Billingehus. Vi tilldelas våra rum och middag serveras.

Påskafton. Frukost dukas fram och vi kommer till Löfwings Konstateljé för en introduktion av Göran Löfwings fantastiska tavlor, inspirerade av den vackra naturen med sin flora och fauna. Här serveras även lunch och under eftermiddagen går färden vidare till Hornborgasjön. Här kan vi förhoppningsvis se tusentals tranor som rastar på sin vidare färd norrut (flyttfåglarna styrs av faktorer som vi inte rår på så det är bara att hålla tummarna). Till kvällen väntar Påskbuffén med sina frestelser!

Påskdagen. Frukosten står framdukad och sedan beger vi oss till Broddetorparn som bjuder på dragspelsmusik och visar sin ateljé och lanthandel. Lunch serveras på Brunsbo Gästgiveri. Åter i Stockholm omkring klockan 17.

Foto: Mostphotos

10 april - 3 dagar

2-bäddsrum: 4 990 kr/person

Enkelrumstillägg: 250 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

 

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.