Höga Kusten med Ulvön

15 juli 2021 - 4 dagar

Tyvärr måste vi ställa in Höga Kustenresan 21/8.
Vi har redan nu datum klart för nästa år: 14/7 2022. samtliga resenärer är underrättade.

Höga Kusten har alltid varit ett populärt resmål. I det omväxlande landskapet ser vi mäktiga, skogsbeklädda berg som stupar brant ned i havet, sandstränder, fiskelägen och spännande öar. Detta landhöjningsområde är idag klassat som Världsarv av UNESCO.

Reseschema

Avresa från Stockholm kl. 8, Uppsala kl. 9

Torsdag. Färden går norrut och lunch serveras på Restaurang Sjömärket i en gammeldags fiskeby, Mellanfjärden. Bussen rullar vidare förbi Sundsvall till Lunde där den tre ton tunga skulpturen minner om händelserna i Ådalen 1931. Middag och övernattning i två nätter på First Hotel Kramm i Kramfors.

Fredag. Efter frukost tar vi bussen till Ullånger för en härlig båttur till Ulvön. På förmiddagen bjuds kaffe och väl iland väntar lunch på Ulvö Hotell. Båten tar oss tillbaka till Ullånger där vi gör ett besök på Mjälloms Tunnbröd, här kan du köpa krispiga och goda tunnbrödssorter till fabrikspriser men även andra delikatesser från Höga Kusten. Vi upplever den storslagna hängbron över Ångermanälven som har en längd av 1 800 meter och tillhör en av världens längsta hängbroar. Tillbaka på hotellet väntar middag.

Lördag. Efter frukost går färden till Döda Fallet och vi hör historien om Vildhussen. I Utanede besöker vi den märkliga Thailändska Paviljongen, mitt i den norrländska skogen. Lunch serveras under dagen och färden går vidare längs Indalsälven till Sundsvall. Middag och övernattning på centralt belägna Elite Hotel Knaust.

Söndag. Frukost serveras och färden går till Hudiksvall. Sedan svänger vi mot Delsbo och åker den gamla fäbodvägen till Järvsö för lunch på Stenegård. Vi passar på att besöka hantverkarna och njuta av örtagårdens alla dofter.

Åter i Stockholm omkring klockan 19.

15 juli 2021 - 4 dagar

2-bäddsrum: 6 990 kr/person

Enkelrumstillägg: 250 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.