Ålands Skördefest

17 september 2021 - 2 dagar

Häng med till Skördefesten som är ett lika självklart som glädjefyllt inslag i den åländska hösten. En folkfest som förstärker höstens vackra färger genom att locka till spännande möten – det är här konsument möter producent, ung möter gammal och stadsbo möter bonde. Solmoget, nyplockat, underbart!

Reseschema

Avresa från Stockholm kl. 7.

Fredag. Bussen åker till Grisslehamn där vi tar båten till Åland. Båten avgår klockan 10 och ankommer Åland klockan 13 (lokal tid, båtfärden tar 2 timmar).

Under båtturen bjuds det brunchbuffé. Vid ankomst till Eckerö möter vi en svensktalande lokalguide som åker med oss i bussen under tre timmar och berättar om Ålands historia och nutid. Vi ser Post- och Tullhuset som den ryska tsaren lät uppföra i början av 1800-talet. På Jan-Karlsgården serveras kaffe med Ålandspannkaka. Vi åker förbi Kastelholms slott och får höra om slottets historia. Vi kommer till Bomarsund och ser de omtalade fästningsruinerna. I Mariehamn gör vi en rundtur innan vi tilldelas våra rum på Hotell Pommern. Gemensam middag till kvällen på hotellet.

Lördag. Efter frukost ägnar vi dagen åt Skördefesten och även denna dag har vi vår svensktalande lokalguide med oss. Vi gör en tur till producenter, odlare, uppfödare och hantverkare på Åland och naturligtvis kan du handla med dig hem! Lokala produkter har mognat färdigt när de skördas, och har därför en mer fyllig smak och är mer hälsosamma. Att äta nyttigt har aldrig smakat bättre!

Har du ätit Lammsnäckor eller Mörtbullar någon gång? När du handlar lokala produkter bidrar du till att ängarna betas och åkrarna skördas. Vi trivs bäst i öppna landskap!

Till kvällen går vi ombord på Eckerölinjen och nu väntar smörgåsbordet på oss! Åter i Stockholm omkring klockan 22. Lunch ingår ej dag 2.

OBS! Vid bokning ange namn exakt som det står i passet, passet ska även tas med på resan.

17 september 2021 - 2 dagar

2-bäddsrum: 2 990 kr/person

Enkelrumstillägg: 250 kr/natt

Praktiska upplysningar

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.