Hollands Tulpaner

18 april 2021 - 6 dagar

Tyvärr har Keukenhof nu meddelat att de har stängt även i år.
Detta innebär att resorna till Holland ställs in.
Samtliga resenärer är meddelade.
Datum klart och bokningsbart till 2022, 17 april

Reseschema

 

Avresa från Stockholm kl. 8.30, Södertälje kl. 9, Nyköpingsbro (södergående) kl. 10

Söndag. Färden går till Stavsjö där vi stannar för möjlighet till kaffe. Resan fortsätter genom Sverige förbi Norrköping och Linköping. I Ödeshög stannar vi för tillfälle till lunch. Vidare ned till Ljungby där vi stannar för möjlighet till eftermiddagsfika. Väl framme i Trelleborg åker vi ombord på TT-Lines fartyg, tilldelas våra hytter och samlas för gemensam middag som består av en väl tilltagen buffé inklusive vin/öl. 

Måndag. Frukost serveras ombord och färden går vidare genom Tyskland in i Holland, naturligtvis med uppehåll för möjlighet till kaffe och lunch. Vi passerar Groningen innan vi når havet och en färd på den tre mil långa ”Zuiderzeevallen” (egentligen heter den Afsluitdijk och skiljer Nordsjön från Ijselmeer).

Vi tilldelas våra rum för tre nätter på fyrstjärniga Grand Winston Hotel i Rijswijk, utanför Den Haag. På avresan 14/4 bor vi istället på gemytligt hotell mellan Den Haag och Leiden. 

Trerätters middag dukas fram i hotellets restaurang.

Tisdag. Efter frukost är det dags att åka till Blomsterparken Keukenhof. Vi njuter av den fantastiska tulpanprakten. Parken grundades på 1840-talet och besöks årligen av miljontals turister. Här står tulpanerna i blom från mitten av april och åtta veckor framåt. På området finns restaurang och café. 

Under eftermiddagen kommer vi till porslinsstaden Delft för en guidad tur på anrika Royal Delft. Trerätters middag dukas fram i hotellets restaurang.

Onsdag. Frukost serveras och idag hägrar en tur till Amsterdam! Vi startar vår dag i Amsterdam med en behaglig båttur på stadens kanaler under cirka en timme. Sedan ges tid för egna strövtåg och shopping. Kanske lockar ett besök på något av stadens museer som van Gogh museet eller det världsberömda Rijksmuseum med många av de kända verken från Holländska Guldåldern. Museientréer ingår ej i resans pris och biljetter kan förbokas i god tid via museernas hemsidor.

Åter på vårt hotell, dukas trerätters middag fram.

Torsdag. Frukost serveras och sedan är det dags att ta farväl av Holland för denna gång. Tillfälle till lunch ges under dagen och om tid finns så stannar vi vid en stormarknad med ett enormt utbud av mat och framförallt dryckesvaror till bra priser. Sedan går vi ombord på TT-Lines fartyg i Travemünde. Middag i form av buffé inkl. vin/öl och sedan väntar en god natts sömn. 

Fredag. Frukost serveras ombord. Vi åker samma väg hem som vi åkte på utresan. Vi stannar för möjlighet till kaffe i Ljungby, lunch i Ödeshög och bensträckare. Denna dag ingår inga måltider. Åter i Stockholm omkring klockan 18. 

OBS! Vid bokning ange namn exakt som det står i passet, passet ska även tas med på resan.

 

18 april 2021 - 6 dagar

2-bäddsrum: 8 840 kr/person

Enkelrumstillägg: 350 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.