Mainau, Bodensjön och Berninaexpressen, med buss

15 maj 2022 - 8 dagar

Ang avresan i maj: På grund av ökande av Covid i framförallt Tyskland ställs resan in, berörda resenärer är underrättade.

Om du vill njuta av vackra intryck och gemytliga medeltida städer så är du välkommen till denna resa. Till höjdpunkterna hör besöket på Lennart Bernadottes fantastiska blomsterparadis Mainau. En annan fantastisk upplevelse blir säkerligen turen med Berninaexpressen, enligt många den vackraste vägen över alperna! Dessutom möter vi romantiska korsvirkesstäder och medeltida miljöer.

Reseschema

Söndag. Avresa från Stockholm kl. 8.30, Södertälje kl. 9, Nyköpingsbro (södergående) kl. 10.

Färden går till Stavsjö där vi stannar för möjlighet till kaffe. Resan fortsätter genom Sverige förbi Norrköping och Linköping. I Ödeshög stannar vi för tillfälle till lunch. Vidare ned till Ljungby där vi stannar för möjlighet till eftermiddagsfika. Väl framme i Trelleborg åker vi ombord på TT-Lines fartyg, tilldelas våra hytter och samlas för gemensam middag som består av en väl tilltagen buffé inklusive ett glas vin/öl. Ombord finns shop och bar. 

Måndag. Efter en tidig frukost fortsätter resan rakt söderut genom Tyskland. Stopp görs för möjlighet till kaffe och lunchrast. Resan går in i Bayern och vid Main ligger Würzburg som trots bombanfall 1945 är känd för de välbevarade kyrkorna med olika stilar som Romansk, Gotisk, Renässans och framförallt Barock. Middag och övernattning på centralt belägna City Partner Hotel Strauss.

Tisdag. Frukost dukas fram och sedan fortsätter färden längs stora och mindre vägar med tilltalande naturscenerier. Vi passerar gränsen till Österrike vid en av Europas största sjöar, Bodensjön. Vi kommer till den medeltida staden Feldkirch som ligger i den västra delen av Österrike. Här tilldelas vi våra rum på fyrstjärniga Best Western Central Hotel Leonhard för övernattning i tre nätter. Gemensam middag på hotellet. Under samtliga middagar i Feldkirch så ingår all dryck så som olika juicer, huset röda och vita viner, mineralvatten, kaffe/ te. Du har även fri tillgång till hotellets swimmingpool, ångbad och bastu.

Onsdag. Efter en tidig frukost tar vi bussen till Chur i Schweiz där vi går ombord på det omtalade tåget Berninaexpressen, som enligt många åker den vackraste vägen över alperna! Nu väntar en fyra timmars spektakulär tågresa i panoramavagnar. Naturscenerierna avlöser varandra genom pass och viadukter, en del av denna sträcka är upptagen på UNESCOs Världsarvslista – en minnesvärd tur! I Tirano, på den italienska sidan av gränsen avslutas vår tågresa och vår buss möter oss för vidare färd. Tillbaka på hotellet serveras gemensam middag.

Torsdag. Frukosten står framdukad och sedan väntar en dag vid Bodensjön. Vi kommer till Lennart Bernadottes fantastiska blomsterparadis Mainau. Besöket blir flera timmar för att kunna njuta av alla vackra vyer och intryck. I parken finns också många trevliga restauranger och caféer att välja bland. På eftermiddagen tar vi båten från Mainau för en härlig färd på Bodensjön. Till kvällen väntar en helafton med Österrikiskt tema, vi bjuds på lokala specialiteter och underhållning med folkloreuppvisning.

Fredag. Frukost dukas upp och sedan går resan till Kassel där vi besöker Bergsparken Wilhelmshöhe med Herculesmonumentet som är upptaget på UNESCOs Världsarvslista. Vi tilldelas våra rum på Hotel Wyndham Garden i Kassel. Gemensam middag dukas fram till kvällen.

Lördag. Efter frukost är det dags att ta farväl av Tyskland för denna gång. Tillfälle till lunch ges under dagen och om tid finns så stannar vi vid en stormarknad med ett enormt utbud av mat och framförallt dryckesvaror till bra priser. Sedan går vi ombord på TT-Lines fartyg i Travemünde. Middag i form av buffé inklusive ett glas vin/öl och sedan väntar en god natts sömn. 

Söndag. Frukost står framdukad och båten angör kajen i Trelleborg. Vi åker samma väg hem som vi åkte på utresan. Vi stannar för möjlighet till kaffe i Ljungby, lunch i Ödeshög och bensträckare. Denna dag ingår inga måltider. Åter i Stockholm omkring klockan 18. 

Vid bokning ange namn exakt som det står i passet, passet ska även tas med på resan.

På denna resa krävs medtagande av giltigt vaccinationspass, för mer info se www.covidbevis.se.

 

15 maj 2022 - 8 dagar

2-bäddsrum: 13 840 kr/person

Enkelrumstillägg: 350 kr/natt

Önskas utsideshytt tillkommer 600:- / hytt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.