Påsk i Skåne med Konstrunda och genuina miljöer

14 april 2022 - 4 dagar

Följ med på en fin resa till Skåne med genuina miljöer och intressanta besöksmål.

Reseschema

Skärtorsdag. Avresa från Stockholm kl. 8, Södertälje kl. 8.30, Nyköping kl. 9.30.

Färden går Vandalorum, beläget mellan åkrarna i utkanten av småländska Värnamo, ett museum där vår tids mest tongivande konst och design visas. Här presenteras unika utställningar med framstående nutida formgivare och konstnärer, såväl svenska som internationella. Byggnaderna, som minner om den monumentala torklada som en gång låg på platsen, är uppförda efter ett originalkoncept av den prisbelönte italienske arkitekten Renzo Piano. MöbIerna är formgivna av bl.a. Mats Theselius, Bruno Mathsson, Hans J. Wegner och Jonas Bohlin. Inne och ute finns permanenta skulpturer. Mätta på intryck är det dags för lunch och sedan går färden vidare till Helsingborg för middag och övernattning på mycket centralt belägna Clarion Grand Hotel.

Långfredag. Frukost dukas fram och sedan beger vi oss till Kulturen i Lund. Det är ett museum som sträcker sig över två kvarter i centrala Lund, fyllda med kulturhistoriska hus och trädgårdsmiljöer. Stig in i husen och upplev livet i staden och på landet, från medeltiden och fram till 1930-talet. Färden går till Dalby Gästis för lunch. Det blir en rejäl skånsk traditionell rätt, Skånsk Äggakaka med tillbehör. Sedan reser vi vidare till Wallåkra Stenkärlsfabrik, en kvarleva från nordvästskånsk hantverks -och industriepok. Fabriken ligger naturskönt inbäddad i Rååns dalgång. Här tillverkas fortfarande stenkärl, brunglänsande krukor och krus från traktens lera. Allt drejas för hand och bränns i den stora koleldade rundugnen. Vi får en visning av verksamheten och naturligtvis möjlighet att handla. Åter på vårt hotell väntar gemensam middag.

Påskafton. Efter frukost ägnar vi dagen åt Konstrundan i Nordvästra Skåne. Vi kommer till Landskrona Konsthall och Konsthallen Pumphuset i det pittoreska gamla fiskeläget Borstahusen, här serveras vi även lunch denna dag. Konstnärer öppnar upp sina ateljéer och vi välkomnas in. Tillbaka på hotellet väntar en påskinspirerad middag.

Påskdagen. Efter frukost beger vi oss till Gränna. Lunch serveras på Hamnkrogen och sedan väntar ett mycket intressant besök på Grenna Museum där vi får höra om stadens son S. A. André och hans ballongfärd. Åter i Stockholm omkring klockan 19.30.

14 april 2022 - 4 dagar

2-bäddsrum: 6 790 kr/person

Enkelrumstillägg: 250 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.