Göta Kanal med Löfstad Slott och Norrköpings Konstmuseum

26 maj 2022 - 2 dagar

Resan är inställd, berörda resenärer är meddelade.

Reseschema

Torsdag. Avresa från Stockholm kl. 9.30, Södertälje kl. 10, Nyköpingsbro kl. 11  

Färden går till Borensberg i Östergötland där vi gör ett besök på Brunneby musteri med sitt stora sortiment av safter, marmelader m.m. 

Sedan går vi ombord på M/S Wasa Lejon. Nu väntar en härlig tur på Göta Kanal med inte mindre än nio slussar och två akvedukter. 

En sen lunch serveras ombord omkring klockan 15.

Vår buss möter oss i Berg klockan 17.30. 

Resan fortsätter till Linköping för middag och övernattning på centralt belägna Quality Hotel Ekoxen. Middag dukas fram till kvällen. Kanske tar du en promenad i närbelägna Trädgårdsföreningen?

OBS! Hotellet är kontantfritt. 

Fredag. Frukost dukas fram och färden går till Löfstad Slott där tiden stannade 1926. Slottet vilar nu i sin park, oberört av tidens gång. En guide tar oss med på en resa tillbaka genom seklerna. 1926 dog Emilie Piper som var slottets sista ägarinna. Slottet byggdes på 1600-talet och har sedan dess aldrig sålts, vilket gör slottet unikt. Tack vare en önskan i den sista ägarinnans testamente har slottet kunnat förbli levande. 

Lunch serveras på Värdshuset, beläget i en flygelbyggnad. 

Sedan kommer vi till Norrköpings Konstmuseum som hyser en av landets finaste samlingar svensk modernism med namn som Sigrid Hjertén, Einar Jolin, Isaac Grünewald m.fl. 

Åter i Stockholm omkring klockan 17.30.

26 maj 2022 - 2 dagar

2-bäddsrum: 4 390 kr/person

Enkelrumstillägg: 250 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.