Midsommar med Smuggelkryssning

23 juni 2022 - 4 dagar

Saltstänkta klippor och solglittrande vatten utgör en fantastisk inramning till en härlig Midsommar! Vi bor i Norge, på centralt belägna Scandic City Fredrikstad (ej Quality Hotel i Fredrikstad som det står i katalogen).

Reseschema

Torsdag. Avresa från Stockholm kl. 7.30, Södertälje kl. 8. 

Färden går västerut och vi kommer in i Sagans landskap, Värmland. Här bjuds lunch i klassisk miljö på Kungskvarnen i Borgvik. Vi fortsätter vår färd och snart passeras gränsen till Fredrikstad i Norge. Middag och övernattning i tre nätter på centralt belägna Scandic City Fredrikstad. 

Midsommarafton. En välsmakande frukost dukas fram och bussen tar oss till Strömstad för en heldag bland saltstänkta klippor. Under båtturen ”Smuggeltur i Skärgården” får vi höra historien om smugglarkungen Bremer och hans äventyr i skärgården. Kaffe och fralla serveras ombord. Efter en intressant tur kommer vi fram till skärgårdsidyllen Sydkoster. De natursköna Kosteröarna är Sveriges mest västliga öar med ett levande samhälle där bofasta kosterbor uppgår till knappa 300. Närheten till havet präglar samhället och största delen av öarna är naturreservat. Ön visar upp en vacker och dramatisk natur med många olika skiftningar med sina härliga badstränder, ljunghedar och små skogar till klapperstensfält med tydliga spår från istiden. På ön Furholmen serveras en sen lunch. Här blir det trevlig stämning med trubadur och allsång innan vi beger oss tillbaka till vårt hotell. Gemensam middag på hotellet. 

Midsommardagen. Frukost dukas fram och sedan bär det av till Norge och Halden. Här besöker vi Fredrikstens Fästningsområde för en guidad tur då vi får höra den intressanta historien om fästningen och det oväntade slutet på den svenska invasionen 1718. Lunch serveras under dagen. 

Tillbaka i Fredrikstad kanske det lockar med en promenad till det gamla fästningsområdet Gamlebyen? Gemensam middag dukas fram på hotellet.

Söndag. Efter frukost vänder vi åter till Sverige. Lunch dukas fram på Alsters Herrgård och sedan kommer vi till Karlskoga. En guide tar emot oss på Björkborns Herrgård – Alfred Nobels sista svenska hem. Vi får höra om Alfred Nobels liv och gärning och den roll Björkborns Herrgård kom att spela vid tillkomsten av Nobelprisen.  

Åter i Stockholm omkring klockan 20. 

Quality Hotel Fredrikstad är kontantfritt.

Vid bokning ange namn exakt som det står i passet, passet ska även tas med på resan.

 

23 juni 2022 - 4 dagar

2-bäddsrum: 7 990 kr/person

Enkelrumstillägg: 250 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.