Prag – De tusen spirornas stad, med buss

2 april 2022 - 6 dagar

På grund av säkerhetsläget i Europa ställs resan i april in, berörda resenärer är underrättade.

Följ med till den gyllene staden och upplev den gemytliga atmosfären. Prag kallas även De tusen spirornas stad och anses av många vara en av världens vackraste huvudstäder. Vi bor mycket centralt med närhet till butiker, restauranger, barer och kulturbyggnader.

Reseschema

Dag 1.

Avresa från Stockholm kl. 8.30, Södertälje kl. 9, Nyköpingsbro (södergående) kl. 10.

Färden går till Stavsjö där vi stannar för möjlighet till kaffe. Resan fortsätter genom Sverige förbi Norrköping och Linköping. I Ödeshög stannar vi för tillfälle till lunch. Vidare ned till Ljungby där vi stannar för möjlighet till eftermiddagsfika. Väl framme i Trelleborg åker vi ombord på TT-Lines fartyg, tilldelas våra hytter och samlas för gemensam middag som består av en väl tilltagen buffé inklusive ett glas vin/öl. 

Dag 2. Frukost serveras ombord och färden går vidare genom Tyskland, vidare in i Tjeckien, naturligtvis med uppehåll för möjlighet till kaffe och lunch. Under sen eftermiddag kommer vi till Prag och tilldelas våra rum för tre nätter på centralt beläget hotell. Middag inklusive ett glas/vin/öl dukas fram i hotellets restaurang.

Dag 3. Efter frukost möter vi en Skandinavisktalande guide för en tur upp till det enorma området Pragborgen med det Kungliga Slottet, Sankt Veitskatedralen och Gyllene Gränden. Sedan väntar en traditionell lunch. Resten av dagen är fri att upptäcka Prag. Staden har en mängd museer och intressanta platser som lockar! Varför inte besöka något av stadens små bryggerier?  Du får tips om lokala specialiteter och produkter. Till kvällen finns möjlighet att utforska restaurangutbudet för idag ingår lunch istället för middag.

Dag 4. Frukost dukas fram och en svensktalande lokalguide tar oss på en tre timmars promenad till Kruttornet, Vaclavplatsen, Judiska stadsdelen Josefshov, Gamla stadens torg och Karlsbron. Stadens gamla delar är upptagna på UNESCOs Världsarvslista och det förstår man när man ser den fina arkitekturen! Tid finns för egna strövtåg under eftermiddagen. Middag inklusive ett glas vin/öl dukas fram i hotellets restaurang.

Dag 5. Frukost serveras och sedan är det dags att ta farväl av Prag för denna gång. Tillfälle till lunch ges under dagen och om tid finns så stannar vi vid en stormarknad med ett enormt utbud av mat och framförallt dryckesvaror till bra priser. Sedan går vi ombord på TT-Lines fartyg i Travemünde. Middag i form av buffé inklusive ett glas vin/öl och sedan väntar en god natts sömn. 

Dag 6. Frukost serveras ombord. Vi åker samma väg hem som vi åkte på utresan. Vi stannar för möjlighet till kaffe i Ljungby, lunch i Ödeshög och bensträckare. Denna dag ingår inga måltider. Åter i Stockholm omkring klockan 18. 

Vid bokning ange namn exakt som det står i passet, passet ska även tas med på resan.

På denna resa krävs medtagande av giltigt vaccinationspass, för mer info se www.covidbevis.se.

2 april 2022 - 6 dagar

2-bäddsrum: 9 990 kr/person

Enkelrumstillägg: 350 kr/natt

OBS! Resan har redan varit och går ej att boka.

OK

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.